• Vers van de boer
  • Afhalen in de winkel
  • Ruim assortiment

Streekblad/biojournaal 2024 - 'Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch''

Zoetermeer - De boerderij van de familie De Groot is een bekend bedrijf in de Zoetermeerse Meerpolder. De koeien van de familie De Groot grazen vrolijk in de wei. Nieuw is dat dochter Karlijne nu ook de zuivel maakt. Na een pauze van 30 jaar wordt er weer boter wordt gemaakt in boterdorp Zoetermeer.

“Mijn oma is 30 jaar geleden gestopt met de zuivelbereiding. Ik heb nu besloten om dit over te nemen. En natuurlijk staat mijn oma mij met raad en daad bij”, vertelt Karlijne. “Het grote verschil met 30 jaar geleden is dat wij nu biologisch zijn.” Lees het hele artikel hier.

Streekblad 2023; ''Ondernemers organiseren tocht rond historische Meerpolder''

''Zoetermeer - Aan de rand van Zoetermeer ligt een prachtige polder met veel ambachtelijke, agrarische bedrijven. Toch is dat bij veel inwoners van de stad niet bekend. Om platteland en de stad met elkaar te verbinden en uit te leggen wat er allemaal gebeurt, organiseren de ondernemers uit het gebied tijdens Hemelvaartsdag op 18 mei het Rondje Meerpolder. Leer het hele artikel hier.

in het streekblad 2021; ''Karlijne is op haar plek tussen haar koeien in de wei''

''Het bedrijf is In de Meerpolder gevestigd. Met 35 koeien en nog wat jongvee dus in totaal 56 dieren, is het bedrijf al vijf jaar als biologische boerderij gecertificeerd. Biologisch boeren is voor Karlijne en Gerard een logische stap waar zij bewust voor hebben gekozen. “Als biologische boer heb je je aan een aantal regels te houden. Zo mag er geen gemodificeerde soja in het krachtvoer zitten, geen kunstmest gebruiken en zo min mogelijk antibiotica ( in ieder geval niet preventief)”, vertelt Gerard.'' Lees het hele artikel hier.

In de buurt 2021: ''Lekker hoor: Deze dag opent de poffertjestuin weer''

''Zussen Eveline en Karlijne de Groot runnen sinds 2020 hun eigen poffertjeskraam. Veel Zoetermeerders hebben al een bezoek gebracht voor een lekker portie poffertjes met roomboter en poedersuiker. Naast de traditionele poffertjes met roomboter en poedersuiker kun je er ook een poffertjes-coupe bestellen met poffertjes, verse aardbeien, slagroom, chocoladesaus en nootjes. Op de menukaart staat ook koffie, thee, biologische sap en een glas verse, rauwe melk. Leuk om te weten is dat de biologische melk voor de poffertjes van de koeien op de boerderij komen en de verse scharreleieren van de kippen die daar leven.'' Leer het hele artikel hier.

Zoetermeer actief 2020: ''Nieuw: Poffertjes in de tuin''

''Nog maar net geopend en het loopt nu al aardig storm. Het is dan ook een ideale locatie om met je kinderen naartoe te gaan. In de mooie grote voortuin van de boerderij van hun ouders hebben Eveline en Karlijne gezellige zitplekjes gemaakt waar je naar keuze in de zon of in de schaduw van de grote boom kunt neerstrijken. De prettige omgeving gecombineerd met de 'ouderwetschepoffers en 'oudhollandsche' spelletjes zoals sjoelen, blikjes gooien en eendjes opvissen zorgen voor enthousiaste kids én mama’s en papa’s.Lees het hele artikel hier.